Trojni susret 2017

MZ Bezdan je i ove godine, trinaesti put po redu, organizovala festival pod nazivom “Trojni susret“, koji okuplja kulturno-umetnička društva iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Manifestacija je održana u subotu, 5. avgusta, s početkom u 10 časova, kada su svoje rukotvorine izložli mnogobrojni majstori starih zanata. Posetioci su mogli tokom celog dana da pogledaju prodajnu izložbu starih zanata i rukotvorina zanatlija iz Bezdana, kao i drugih mesta širom Vojvodine.

Muzički program je počeo u 15 časova nastupima dece iz Bezdana, Kecela i Kelkeda (Mađarska) i Koluta. U 16 časova, predsednica Saveta MZ „Bezdan“ Eržebet Maćuš  zvanično je otvorila manifestaciju, nakon čega je usledila podela zahvalnica zaslužnim građanima Bezdana.

Glavni program je otvarilo KUD „Ravangrad“ iz Sombora. Nastupili su i kulturno-umetnička društva iz Batine, Belog Manastira i Vardarca (Hrvatska), plesna grupa iz Bačalmaša i duvački orkestar iz Vaškuta (Mađarska), KUD “Petefi Šandor” iz Bezdana, pevački duo Kanižai Ilona i Kapitanj Matajs Šarolta, zatim Hordoši Laslo i KUD “Vladimir Nazor” iz Sombora.

Večernji program je, kao i svih prethodnih godina, bio namenjen mladima koji su mogli da uživaju u nastupima bendova.

MZ “Bezdan”

Više fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI.

Profesor razredne nastave u OŠ "Bratstvo-jedinstvo" Bezdan.

Objavljeno u Civilne organizacije / Civil szervezetek, Kultura / Kultúra, Manifestacije / Események, Mesna zajednica / Helyi közösség

Postavi komentar

Kalendar
avgust 2017.
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Kalendar Bezdana

Унесите своју адресу е-поште да бисте пратили на овај блог и примали обавештења о новим чланцима преко е-поште.

Join 10 other subscribers